Festsymposium for professor Christian Kock

posted in: Forfatterliv | 0

Fest, faglighed og fejring

Den 7. oktober 2016 var jeg til festligt og fantastisk fredagsarrangement:

Festsymposium for professor Christian Kock (Retorik, KU) i anledning af Christians 70-års dag.

Christian Kock er den første og største årsag til, at jeg i dag skriver og skaber kreativt uden blokeringer!

Og han har været stærkt inspirerende hele min studietid, så selvfølgelig skulle jeg være med til at fejre ham.

Kolleger fra nær (Københavnsområdet) og fjern (Canada og Norge) kom rejsende for at hylde Christian og hans bidrag til retorik-faget – og mange andre steder fx i universitets- og gymnasieverdenen og ikke mindst kritik af vores politiske og offentlige samfundsdebat.

Lisa Storm Villadsen styrede de ustyrlige gæstende foredragsholdere med hård og kærlig hånd. Ikke en nem opgave, kan jeg afsløre.

Og hun holdt selv en inspirerende velkomsttale, der pointerede mange af Christians kvaliteter.

Fx den intensive brug af feedback og feedbackkultur, som er unik på retorikstudiet, og som kandidaterne tager med sig videre til gavn i samfundet.

Hans Hansen, emigreret fra Danmark til Canada som barn, fremhævede Christians bidrag inden for Informal Logic og Argumentation og kom i øvrigt med mange underholdende anekdoter om de forskellige teoretikere inden for forskningsområderne Informal Logic og Argumentation.

Margaret Sandvik fortalte om sit første møde med Christian Kock, hvor hun for første gang begyndte at tvivle på pragma-dialektikken, som hun senere forlod som teoretisk standpunkt, og hun holdt et indlæg om retorikkens rolle i analysen af politisk kommunikation.

Jørn Lund holdt et underholdende indlæg om retorikernes rolle i samfundet - især med fokus på sproget og udtalen. Jørn Lund fortale også om udvælgelsen af Christian Kock, dengang professoratet på retorik skulle besættes, hvor Jørn Lund var en af de tre i ansættelsesudvalget. Spændende insideinformation ...
Så spændende at jeg helt glemte at tage et billede. Til gengæld er Jørn Lund med på det næste billede.

Peter Harder holdt et spændende indlæg om retorik, normativitet og deskriptivitet med så mange interessante pointer, at de stod i kø. 

Peter Harder havde i øvrigt også en tanke om, hvorfor den bog, han og Christian engang havde skrevet på engelsk sammen, ikke var blevet en bestseller. Prøv selv at skulle citere forfatterefternavnene sammen på engelsk: Harder & Kock ...

Den festlige afslutning på symposiet var Christian Kock selv sammen med sin meget dygtige datter Julie Tandrup Kock, som er professionel cellist.

I et musisk-mundtligt samarbejde fortalte Christian om det sublime i udvalgte musikstykker af Bach, via en påpegning af litterære stilfigurer i musikken, som selvfølgelig blev smukt fremført af Julie.

Bagefter var der rig mulighed for at tale med retorikere, både nye bekendtskaber og andre en del ældre (altså bekendtskaberne ;-))
En mente at jeg fuldstændig lignede mig selv, en anden kunne ikke genkende mig, en tredje kunne jeg ikke genkende til en start, men alligevel blev det til virkelig mange hyggelige samtaler.

Tak for et skønt arrangement med masser af inspiration!