Farvel til Forfatterskolen for Børnelitteratur

posted in: Forfatterliv | 0

I juni 2014 sagde jeg farvel til Forfatterskolen for Børnelitteratur. Og der sluttede et afsindigt givende, fantastisk og bevidsthedsudvidende to-årigt forløb på Forfatterskolen for Børnelitteratur (Århus Universitet, Campus Emdrup).

I løbet af de to år fik jeg afprøvet mine egne og børnelitteraturens grænser. Jeg har læst, diskuteret med mit hold af 11 dygtige medforfattere og skønne mennesker. Jeg har hørt kloge og inspirerende undervisere, pillet og nørdet i ord og kommaer, og tegnet store strukturer og historier, og ikke mindst har jeg skrevet historier og digte i mange forskellige genrer.

Det føltes ikke på noget tidspunkt hårdt at gå på skolen, fordi bare er helt fantastisk sjovt og inspirerende, også når man skal læse en hulens masse og skrive svære og udfordrende opgaver. Hvem sagde mønster-elev? Men det VAR faktisk sådan 🙂

Festlig afslutning

De to skoleår sluttede med en berigende solskinsdag i juni:

Først arbejde, kritik og diskussioner i romangrupper.

Så festlige bobler, mad og vin, taler, sang, quiz, diplomer og klapsalver.

Til sidst dans i flok og hele tiden latter og varme.

Forfatterfællesskab

Jeg er ikke længere studerende på skolen. 

Men heldigvis er der noget, der varer ved: Et underskønt fællesskab med mine dygtige, sjove og søde medstuderende fra årgang 2012-2014:

Annie Bahnson, Bjarke Schjødt Larsen, Caroline Birgit Arup, Cornelia Strøh, Dorte Schou, Emma Bess Jørgensen, Flemming Møldrup, Line Leonhardt, Liva Skogemann, Sara Ejersbo Frederiksen, Stine Sillesen.

Hold 2012-2014

Vi er en stædig og arbejdsom flok på 6-7-8 stykker fra holdet, der mødes en gang om måneden til undervisning, sparring og inspiration.

Vi holder 2 skriveweekender om året med undervisning og masterclass, og vi har et årligt skriveophold med konceptet "Hold-mund-og-skriv". 

Alle de tidligere studerende fra Forfatterskolen for Børnelitteratur

Der er også et fællesskab for alle, der har gået på skolen, siden den begyndte i 1999.

Hvert år i september afholdes den årlige sammenkomst med inspirerende oplæg og derefter fest, og desuden har vi cafémøder to-tre gange årligt.

Tak

Tak til skolens skønne undervisere, forfattere og illustratorer, der har udfordret og inspireret mit hold:

Kari Sønsthagen (skolens leder), Hanne Kvist, Christina Hesselholdt, Cecilie Eken, Mai Misfeldt, Torben Weinreich, Erik Barfoed, Lars Bukdahl, Kim Fupz Aakeson, Benni Bødker, Jakob Martin Strid, Nina Christensen, Anna Karlskov Skyggebjerg, Jon Ewo, Dag Larsen, Kenneth Bøgh Andersen, Hans Otto Jørgensen, Mette Hegnhøj Mortensen, Lilja Scherfig, Otto Dickmeis, Mette Moestrup, Malene Kierkegaard, Anita Krumbach, Sissel Bergfjord.

*Service-info:
Forfatterskolen for Børnelitteratur optager 12 studerende hvert andet år på baggrund af besvarelse af en konkret ansøgnings-opgave. Undervisning, opgaver og læsning svarer til en master. Der er undervisning en gang om ugen mandag aften, som regel kl. 17-20 plus enkelte lørdage. Man betaler selv skolens undervisning.
Læs mere her: Forfatterskolen for Børnelitteratur