Rundt om blokeringen

En kreativ blokering kan føles som en kæmpe sten i floden eller på stranden. Men stenen bremser kun vandet lige der, hvor den ligger. Rundt om stenen bruser vandet mere vildt og med mere og mere fart, end hvis der ikke lå en sten.

I stedet for at arbejde møjsommeligt på at fjerne blokeringen, så kan du snyde dig selv til at flyde rundt om eller videre ved siden af den – og måske får du endda endnu mere fart på.

Så er du blokeret, så spørg dig selv: Hvordan kan jeg komme rundt om blokeringen?

En god måde at snyde dig selv til komme rundt om blokeringer, er igennem kreativitetsrejser. Det er en blanding mellem en guidet meditation og en visualisering.

Fyld på bag blokeringen

En kreativ blokering kan også føles som dæmning. Hvor vandet og flowet er gået helt i stå og bliver bremset totalt af en massiv mur. Dæmningen har dæmmet op for vand og for flow. Hvad gør du så? Du kan arbejde på at få bare et lillebitte hul i dæmningen, finde det svageste sted og bearbejde det eller du kan blive ved med at fylde vand i foran dæmningen.

Hvis du arbejder på at skabe et lille bitte hul i dæmningen, kan det føles meget slidsomt. Det svarer til at arbejde direkte på din blokering. Måske er det mere udmattende end gavnligt for din kreativitet.

Hvis du i stedet bliver ved med at fylde vand på bag dæmningen, så vil vandet på et tidspunkt få så meget magt og vægt, at det af sig selv gennembryder dæmningen på det svageste sted. Vandet finder selv den letteste vej. Og når dæmningen først er gennembrudt et sted, vil vandet flyde med brusende kraft og rive mere af dæmningen ned.

Så hvordan fylder du så mere vand på bag din dæmning?

Eller sagt på en anden måde: Hvordan fylder du kreativitet på dig selv?

Læg mærke til, hvad der giver dig bare den mindste smule lyst til kreative aktiviteter, eller hvor den nemme kreative proces ligger for dig:

  • Gør en lille bitte smule kreativt hver dag
  • Giv dig selv nye kreative input, dvs. gør noget nyt, og gør noget nyt ofte, så din hjerne rystes ud af vanetænkningen
  • Udforsk din kreativitet, så du finder ud af, hvordan og hvornår du bedst er kreativ.