Ord der svæver - Historier der griber

Jeg skriver børnebøger, både realistiske historier og fantastiske fortællinger. Altid med stor respekt for barnet, med barnets syn og fra barnets verden.

Det vil sige, at jeg sætter mig i barnets sted, ser med barnets øjne og oplever som barnet. Og jo ... jeg har tilsyneladende en ret god hukommelse, så jeg kan godt huske, hvordan det er at være barn. Og så har jeg vist også en ret god fantasi.

Jeg skriver også lyrik, altså digte. Her er jeg endnu mere kreativ med sproget, så det snørkler og vrider sig. Nogle gange er der følelser på spil, andre gange er det mere let og legende. Måske endda fjollet.

En god historie

Jeg elsker sproglige nyskabelser og finurligheder.

Men jeg gider ikke selv læse bøger, der kun er sproglige eksperimenter. Der skal også være en god historie.

Jeg vil allerhelst skrive historier med stort rum til hjertet og højt loft til tankerne.

Skriv skriv skriv

Jeg skriver om aftenen, og om fredagen, hvor jeg som regel har fri, og i weekenden, når det er muligt.

Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være - og jeg bliver vist også lidt irriterende at være sammen med, hvis jeg ikke har fået skrivetid i flere dage. 

Jeg skriver ofte (hellere lidt tid end ingen tid) for at holde gryden i kog og tankerne flyvende.

Forfatterskolen for Børnelitteratur

Jeg er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur (2012-2014). Det er den ene af de to statsanerkendte og offentlige forfatteruddannelser i Danmark. Skolen optager 12 studerende hvert andet år på baggrund af en optagelsesopgave og en optagelsessamtale.

Jeg er uddannet sammen med: 

Annie Bahnson, Bjarke Schjødt Larsen, Caroline Birgit Arup, Cornelia Strøh, Dorte Schou, Emma Bess Jørgensen, Flemming Møldrup, Line Leonhardt, Liva Skogemann, Sara Ejersbo Frederiksen, Stine Sillesen.

Jeg deltager aktivt i hold 2012-2014 fra Forfatterskolen for Børnelitteratur . Vi mødes en gang om måneden og underviser hinanden eller har inviteret professionelle gæsteundervisere. Vi har desuden skriveweekender og et årligt skriveophold sammen.

Læs også mit Farvel til Forfatterskolen for Børnelitteratur.