Ord der svæver - Historier der griber

Bøger for børn og unge

Jeg skriver børnebøger, både realistiske historier og fantastiske fortællinger. Altid med stor respekt for barnet, med barnets syn og fra barnets verden.

Det vil sige, at jeg sætter mig i barnets sted, ser med barnets øjne og oplever som barnet. Og jo ... jeg har tilsyneladende en ret god hukommelse, så jeg kan godt huske, hvordan det er at være barn. Og så har jeg vist også en ret god fantasi.

Lyrik, digte, poesi

Jeg skriver også lyrik, altså digte. Her er jeg endnu mere kreativ med sproget, så det snørkler og vrider sig. Nogle gange er der følelser på spil, andre gange er det mere let og legende.

Jeg arbejder på flere lyrik-projekter, både for børn og voksne. Det største projekt er at revidere mere end 300 digte, som jeg har skrevet efter, at jeg mistede min 19-årige datter, der blev kørt ned.

En god historie

Jeg elsker sproglige nyskabelser og finurligheder.

Men jeg gider ikke selv læse bøger, der kun er sproglige eksperimenter. Der skal også være en god historie.

Jeg vil allerhelst skrive historier med stort rum til hjertet og højt loft til tankerne.

Skriv skriv skriv

Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være - og jeg bliver vist også lidt irriterende at være sammen med, hvis jeg ikke har fået skrivetid i flere dage.

Jeg skriver ofte (hellere lidt tid end ingen tid) for at holde gryden i kog og tankerne flyvende.

Jeg skriver, når det er muligt, og nogle gange når det egentligt er umuligt.

Jeg skriver på pc'en, i notesbøger, på telefonen og på servietter (hvis ikke der er andet at skrive på).

Jeg skriver på skriveophold, skriverefugier og jeg skriver i hverdagen.

Jeg skriver, når jeg kan passe det ind i mellem det, jeg også gør:

Lederudvikling, coaching, 1-1 træning, forløb og kurser i skriftlig og mundtlig kommunikation, pædagogik, feedback og gode skriveprocesser.

Forfatterskolen for Børnelitteratur

Jeg er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur (2012-2014). Det er den ene af de to statsanerkendte og offentlige forfatteruddannelser i Danmark. Skolen optager 12 studerende hvert andet år på baggrund af en optagelsesopgave og en optagelsessamtale.*

Jeg er uddannet sammen med:

Annie Bahnson, Salina Schjødt Larsen, Caroline Birgit Arup, Cornelia Hæstrup Strøh, Dorte Schou, Emma Bess Jørgensen, Flemming Møldrup, Line Leonhardt, Liva Skogemann, Sara Ejersbo Frederiksen, Stine Sillesen.

Jeg deltager aktivt i hold 2012-2014 fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Vi mødes en gang om måneden og underviser hinanden eller har inviterer gæsteundervisere. Vi har desuden skriveweekender og skriveophold sammen. Tjek vores hashtag, hvis du vil se updates fra skønne ophold og fede udgivelser: #håld12

Læs også mit Farvel til Forfatterskolen for Børnelitteratur.

 

*Forfatterskolen for Børnelitteratur er desværre lukket i 2020. Den lå under Center for Børnelitteratur på Aarhus Universitet, der ikke ville drive den videre, da den seneste rektor (Kari Sønsthagen) gik på pension.